Orthomoleculaire zorg

De voeding van tegenwoordig voldoet helaas niet meer aan de normen. Door allerlei factoren als moderne landbouwtechnieken, te vroege pluk, langdurig transport en verarming van de landbouwgrond is de kwaliteit van onze voeding in de afgelopen decennia sterk afgenomen. Zo levert de normale basisvoeding niet meer de, minimum hoeveelheid dagelijks benodigde, essentiële voedingsstoffen om optimaal gezond te blijven of van klachten te kunnen genezen. Onder andere de vitaminen-, mineralen-, enzymen- en aminozuren- status kunnen zodoende achterblijven met alle verstrekkende gevolgen van dien.

Uit onderzoek is gebleken dat zelfs een evenwichtige voeding ons lichaam niet meer voorziet van alle noodzakelijke voedingsstoffen. Daarbij kan de individuele behoefte sterk verschillen, onder meer als gevolg van erfelijke factoren, eetgewoonten, sociale situaties, werksituaties, milieu- invloeden en dergelijke.

Naast tekorten in onze voeding hebben we ook te maken met overschotten. De voeding van vandaag welke steeds vaker is voorbewerkt, bevat teveel suiker, koolhydraten en verzadigde vetten. Kortom; onze voeding is uit balans en met de consequenties hiervan worden we dagelijks geconfronteerd.

Gezondheidsstatistieken wijzen uit dat maar liefst 70% van alle gezondheidsklachten voedingsgerelateerd zijn. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan vermoeidheid, hoge bloeddruk, maag- en darmklachten, hoofdpijn, migraine, gewrichtsklachten, allergieën, lusteloosheid, depressiviteit etc.

In de Orthomoleculaire Geneeskunde wordt gebruik gemaakt van specifieke voedingsmiddelen aangepast aan de persoon en zijn/ haar specifieke klachten. Hierbij moeten, eventueel, geadviseerde supplementen als aanvulling op de voeding worden gezien en mogen nooit als vervanging voor een volwaardige basisvoeding dienst doen.

Orthomoleculaire supplementen

Orthomoleculaire supplementen